Rekonstrukce rodinného domu Volyně

Ložnice Interiér

V půli března 2018 jsme dokončili studii stavebních úprav (rekonstrukce) vícegeneračního rodinného domu do Kubovo rodné Volyně. Největší stavební zásahy čekají 1. patro (2.NP), kam se bude stěhovat místo prarodičů syn s rodinou.

Bylo nutné upravit dispozici bytu pro potřeby mladších uživatelů, a proto dojde k vybourání otvorů do nosných stěn a vytvoření spojeného prostou obývacího pokoje s kuchyní a jídelním stolem. Z kuchyně s halou je přístup na terasu, která je oproti stávajícímu stavu zvětšena a balkonové dveře budou vyměněny za posuvný HS portál.

Z hygienických důvodů musela být před koupelnu a WC umístěna chodba. Nová koupelna obsahuje nejen vanu, ale i sprchový kout. Bývalá ložnice byla zvětšena a stal se z ní pokoj pro dvě děti s dvěma okny. Nová ložnice je přístupná z chodby se schodištěm a je v ní prostor i na menší pracovní stůl.

Mezi zásadní podmínky investora bylo umístění krbu, akvária a gramofonu se sbírkou desek. Zapomenout nesmíme ani na čtyřnohého člena rodiny (kocour), který má také svá přání- záchod s čistící zónou, teplé místu u krbu a prolézačky s výhledem na akvárko. Na studii naváže návrh interiéru hlavní obytné části, kde se budou tyto prvky a další zařízení řešit detailněji.

Aktuálně zpracováváme projekt pro povolení stavby.

I. a K.

Projekt rekonstrukce RD Volyně