Rekonstrukce a interiér bytu v panelovém domě

Architektonická studie, návrh interiéru, panelákový byt Volyně Interiér

Dokončili jsme návrh interiéru bytu v panelovém domě, jehož změnou dispozice jsme se zabývali letos v červenci. 

Celý interiér je laděn do neutrálních tónů doplněných v každém pokoji o výraznou barvu. Většinu podlah pokrývá vinyl.   

Do malého vstupního zádveří je na jedné straně umístěn botník doplněný o věšák na kabáty a skříňku využitou z bývalého obývacího pokoje. U vstupních dveří se nachází úzká lavice sloužící k obouvání bot, nad ní ramínková tyč a police. 

Ústředním prostorem dispozice je nový otevřený prostor obývacího pokoje propojeného s kuchyní. Při příchodu ze zádveří na první pohled zaujme barevně výrazné instalační jádro, které zároveň tvoří útulné místo pro pracovní kout s PC.  Kuchyňská linka s ostrůvkem má nyní více úložných a pracovních prostorů. Na pravé stěně obývacího je navržena TV stěna, jenž umožňuje skrytí otevřených posuvných dveří.  

Koupelna na místě bývalého dětského pokoje disponuje ojedinělostí panelákové koupelny, kterou je okno. Pod oknem se nachází vana se skleněnou sprchovou zástěnou. Sušička a pračka umístěná za dveřmi je opláštěna šedo-bílou skříňkou s úložným prostorem. Tmavý obklad oživují zelené listely. Celý prostor zjemňují dřevěné police a části skříňky pod umyvadlem.  

Ložnici charakterizuje jemnost. Světle hnědá stěna dává vyniknout bílému nábytku i azurovým doplňkům. Postel je otočena směrem k oknu, aby byl co nejlepší průchod podél zdi k pracovnímu stolu a komodě. Investoři požadovali prostor pro roznošené oblečení. K tomu účelu je na jedné straně navrženo čelo postele, které zároveň na straně druhé slouží jako police k posteli.

Dětský pokoj pro dívku a chlapce ve věku 4 a 2 roky je koncipován tak, aby jej bylo v budoucnu co nejméně náročné předělat pro potřeby školáků a studentů. Holčička si do pokojíku přála balónky, schody do postele, bunkr, tabuli, pracovnu na hry a autíčka pro bráchu. Rodiče zároveň žádali jednoduché řešení s co největším použitím sériově vyráběného nábytku. Rozmístěním postelí a zbývajícího nábytku jsme vytvořili každému dítěti svou osobní zónu, avšak díky hracím prostorám na zemi můžou trávit čas pospolu.

Těšíme se na realizaci.

Popis úprav dispozice panelákového bytu zde.

Galerie na facebook zde.