Půdní vestavba Lišov

Půdní vestavba Lišov Vestavba

Projekt menšího rozsahu, ale o to nás více bavil. Poválečný rodinný dům z roku 1947 má jedno nadzemní podlaží, které prošlo v minulém roce rozsáhlou rekonstrukcí. Nyní přišla na řadu půda a její obytná vestavba, ke které nás přizval investor. Hlavní požadavky byly vytvořit téměř samostatnou bytovou jednotku pro dceru, či pro příležitostné pronajímání.

Půda je přístupná z hlavní podesty schodiště, v návaznosti na podestu je i stávající dětský pokoj se samostatným balkónem. Současná dispozice půdy se dvěma komínovými tělesy ve středu celého prostoru přirozeně vedla k navržení obývací části a části kuchyňské s jídelním stolem, nebylo opomenuto na koupelnu s wc. Relativně vysoký krov nám umožnil využít prostor nad kleštinami jako relaxační zónu, ideální místo na odpočinek, či čtení knihy. Celý prostor půdy je prosluněn novými střešními okny.

Další fází projektu byl návrh řešení fasády a sjednocení celého vzhledu domu. Zvolili jsme pro nás typické kombinace barev a ploch. Hmota domu v bílé barvě, hmota verandy v šedé. Okna na hlavní uliční fasádě zvýrazněny šedými šambránami. Během zaměřování stávajícího stavu jsme se nemohli nevšimnout interiérového zábradlí, které nás vedlo k tomu, že tento prvek zopakujeme i v exteriéru a sjednotí celý dům. Objeví se tedy na balkóně, u vstupu, který je nově doplněný o kovovou markýzu a u vstupu do zahrady.

Zaměření stávajícího stavu.
Architektonická studie.
Dokumentace pro stavební povolení.
Dotační program Nová zelená úsporám.
Inženýring.

Ivet a Kuba.