fbpx

Interiér byt České Budějovice, sídliště Vltava

Rekonstrukce panelákového bytu na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích spočívala zejména v přeměně centrálních prostor a návrhu interiéru.

Vzhledem v umístění bytu v prvním patře, nebylo možné nikterak vytvořit otvory v nosných panelech, které by dopomohly propojení jednotlivých prostor. Mezi hlavní požadavky investora patřila jednoduchá barevnost, střídmost tvarů, snaha o vytvoření co největší kuchyně a masážní vana. Vše ostatní bylo na nás. Chodba spojující jednotlivé místnosti se stávající vestavnou skříní zůstala dispozičně beze změny. Taktéž WC bylo ponecháno.

Hlavní změna se odehrála v kuchyni. Kuchyně již není průchozí a díky přesunu koupelny nabyla na rozměrech. Přímá kuchyňská linka, s vrchními skříňkami ke stropu umístěná u stěny do ložnice, nabízí řadu úložných prostor. Pracovní plocha je rozšířena o pracovní pult, který zároveň slouží z druhé strany jako stůl. Vlevo od vstupu do kuchyni se nacházejí vysoké skříně, které ukrývají zejména technické vybavení, jako je lednice s mrazničkou, pračka a sušička. Poslední část slouží k uskladnění potravin. Dvířka jsou v lesklé bílé, pracovní desku tvoří masiv Hevea a vše doplňují černé úchytky a sklo Lacobel za pracovní plochou.

Protože velká část rozpočtu připadla kuchyni, bylo zapotřebí navrhnout obývací pokoj úsporněji. Při vstupu z chodby se vpravo nachází knihovna, rozdělaná na vyšší část pro knihy a nižší pro gramofon, sbírku desek a příslušenství. Sedací souprava bude použita stávající, kterou investor již vlastní. TV stěna je pojednána jednoduchým bílým stolkem a bílou policí. Vpravo od dveří do kuchyně je umístěn menší pracovní stůl. V celém prostoru obývacího pokoje, kuchyně a chodby je navržena laminátová podlaha Quick-step elite 1388.

Při návrhu koupelny byl kladen důraz na funkční vybavení a kontrast černé a bílé.

Rekonstrukce RD Volyně - Ložnice

Rekontrukce Volyně

V půli března 2018 jsme dokončili studii rekonstrukce vícegeneračního rodinného domu ve Volyni. Největší stavební zásahy čekají 2.NP, kam se bude stěhovat místo prarodičů syn s rodinou. Bylo nutné upravit dispozici bytu pro potřeby mladších uživatelů. Nevyhneme se bourání otvorů do nosných konstrukcí a otevření a prosvětlení dispozice hlavního obytného prostoru.

Na studii naváže návrh interiéru hlavní obytné části. Interiér by měl být světlý, čistý, jednoduchý, ale zároveň ne studený a útulný. Ohled musíme brát na všechny členy rodiny, včetně kocoura, který určitě ocení své místo nad krbem.

Aktuálně zpracováváme projekt pro povolení stavby.

Galerie na facebooku zde.

Rekonstrukce koupelny pro prarodiče

Návrh rekonstrukce koupelny

Zařizovací předměty na pokraji životnosti byly hlavním impulzem pro nutnou rekonstrukci. 

Do koupelny o rozměrech 2x2m bylo nutné kromě vany, na kterou jsou prarodiče zvyklí, vměstnat i sprchový kout, jenž bude do budoucna potřebný. Rohová vana a sprchový kout se zaobleným rohem poskytnou uprotřed koupelny dostatečný prostor. V koupelně se nachází i pračka a ohřívač teplé vody.

Pro barevné řešení byly kromě bílé zvoleny tlumené odstíny hnědé a šedé.

Interiér bytu U Trojice ČB

Návrh interiéru bytu 2+1. Investor požadoval vytvořit z ložnice pokoj pro dvě malé děti a v obývacím pokoji vyčlenit část na spaní. Podlahové krytiny a rozmístění elektrických zásuvek zůstávají stávající.

Ložnicová část obývací části bytu využívá sériově vyráběného nábytku, zatímco obývací pokoj vyžadoval individuální návrh se začleněním posuvných dveří do TV sestavy.
Dětský pokoj počítá se dvěma dětmi. Jim je přizůsobena patrová postel, se šatní skříní a dostatkem úložných prostorů pro hračky. V pokoji se kombinuje běžně podejný nábytek s na míru vyrobenou postelí a skříní. Spolupráce s Ateliérem Klein.

Interiér pokoje Včelná

Návrh interiéru pokoje pro dospělou dceru v rodinném domě na Včelné.
Investor požadoval dostatek úložného prostoru, pracovní stůl, místo na spaní a umístění TV. Kvůli poměrně malému prostoru bude většina nábytku vyráběna na míru. Spolupráce s Ateliérem Klein.